01-05-2017 Spil til forkert green (vintergreen)

Flere af medlemmerne har udtrykt tvivl om hvordan vintergreens skal behandles under spillet. Nogle mener f.eks., at der bør være en blå pæl midt på vintergreen for at vise at den skal betragtes som Areal under Reparation (Regel 25-1). Én blå pæl markerer kun de få kvadratcentimeter pælen står i. Hvis man vil markere vintergreens som Areal under Reparation skulle der sættes blå pæle hele vejen rundt om green. Men selve udtrykket ”Areal under Reparation” fortæller, at markeringen kun bør bruges til midlertidige reparationer eller arbejder – mens vintergreens er en permanent del af vores bane.

Hvis man kigger i klubbens Lokale Regler nederst på scorekortet vil man kunne læse: ”5. Alle vintergreens er forkert green, når der spilles til sommergreens: Lempelse efter Regel 25-3”.

I Regel 25-3 kan man bl.a. læse, at der kun er gene når bolden ligger på en forkert green og at der ikke gives lempelse alene for stance eller sving. Dvs. at man ikke må slå til en bold, der ligger på en vintergreen (forkert green). Man skal (uden straf) finde det nærmeste punkt for lempelse og droppe bolden inden for én køllelængde herfra og ikke nærmere hullet.

Straffen for overtrædelse er tab af hul i hulspil og 2 straffeslag i slagspil. Vi vil gerne passe på vore vintergreens til glæde for vintergolferne.